Selv om du ikke har et stort grønnsaksland i hagen din er det mange av vekstene du allerede har i hagen som kan spises. Rabarbraen kan bli til en chutney og ikke bare en dessert, ringblomstene kan strøs over en salat, løvetannblomstene kan bli til en lekker gelé og tulipanbladene kan svøpe inn den rå laksen i en lekker forrett. Fra Hagens spiskammer er oppfølgeren til fjorårets suksess Fra naturens spiskammer, med samme lave terskel og ambisjon, spis vekstene rundt deg. Begynn gjerne i egen hage, langs veien der du bor eller i naboens hage! Boken beskriver et sekstitalls hagevekster, slik at du ikke tar feil av dem og presenterer dem på en enkel måte og bruker de samme vekstene i enkle, gjennomprøvde retter. Anne Mæhlum er til daglig matstylist og en dedikert hageeier som i denne boken fører sammen sine to store pasjoner i livet: hage og mat. Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley er to av Norges beste matfotografer og Nina har blomster og planter som sin pasjon.