Sykepleierens ernæringsboktilbyr den basiskunnskap sykepleieren trenger for å ivareta ernæringsbehovet hos gamle og unge, syke og friske mennesker. Det er en jordnær og praktisk rettet bruksbok som er aktuell både for sykepleierstudenter og sykepleiere i alle deler av helsetjenesten Boken har tre hoveddeler:. Generell ernæring handler om måltider, matvarer, og næringsstoffer.. Forebyggende ernæring handler om kosthold i ulike livsfaser, kost til ulike grupper mennesker og kostens betydning for velvære, helse og sykdom.. Klinisk ernæring handler om næringsbehov ved sykdom, kartlegging av matinntak og ernæringsinntak og spesialkost ved ulike sykdommer og tilstander.3. utgave av Sykepleierens ernæringsboker gjennomgående oppdatert og revidert både når det gjelder nye forskningsresultater og emner i norsk ernæringspolitisk debatt. Boken er også supplert med henvisninger til aktuell ernæringsinformasjon på internett. I tillegg til at forfatterne henviser til endel internettadresser i teksten, inneholder boken en fyldig oversikt over aktuelle internettadresser inndelt i emner.