Hva gjør vi når vi er bekymret for barn?
Hvilke instanser kan man rådføre seg med ved bekymring?
Hva er hjelpeapparatets rolle?
Skulle ønske noen hadde spurt meg…
Mange barn og unge går med en vond hemmelighet inni seg. Voksne rundt barn med slike hemmeligheter har ofte en magefølelse på at noe er galt, det er noe med det barnet som gjør den voksne litt urolig. Tanken om seksuelle overgrep kan streife en, men dessverre, alt for ofte blir den tanken skjøvet bort like fort som den kom.
Vi må ikke være redde for å spørre barn og snakke med barn om vår bekymring. Naturligvis skal vi ikke spørre bardust om noen har tatt dem i tissen. Denne boken gir deg kunnskap, som antakeligvis vil gjøre deg litt modigere og mer trygg på hvordan du kan snakke med og møte barn du er bekymret for. Boken beskriver hva som er vanlig for barn og seksualitet, signaler barn kan gi og senskader som kan oppstå i et menneskes liv etter seksuelle overgrep.
Barn, unge og pårørende trenger all den støtte de kan få. De trenger modige mennesker rundt seg som tør å stille spørsmål og handle for å hjelpe barnet vekk fra seksuelle overgrep. Boken gir innsikt om et vanskelig tema enten du er i direkte berøring med problematikken eller er i en posisjon der du som ansatt har selvstendig opplysningsplikt om å si fra ved bekymring.
…Si det til noen… er skrevet til studenter innen barne-, helse og sosialfaglige utdanninger og for fagfolk. Den kan leses av alle som ønsker å vite noe om seksuelle overgrep mot barn.
Til toppen