Hva gjør den digitale medierevolusjonen med demokratiet?
Hva gjør den med politikerne, og fremtiden?
I dette skarpe politiske essayet tar Henrik Thune leseren med inni den akselererende nyhetsvirkeligheten vi alle gjenkjenner hver eneste dag som en kontinuerlig, virvlende flod av stadig skiftende og suggererende overskrifter, politiske dramaer, skandaler, meninger, twittermeldinger, likes, blogger, Vines, Snapshots, SMS-er, bilder og YouTube-snutter via digitale nettsider, lesebrett, smarttelefoner, datamaskiner, radioer, Apper eller TV-skjermer. Vi lever i en verden der vi som samfunn er mer, og raskere, informert enn noen gang tidligere i historien. Samtidig befinner vi oss i en tid der politiske partier ikke lenger er strategiske samfunnslaboratorier, og der politikere og ministere ansetter hundrevis av kommunikasjonsrådgivere, og halser etter nyhetene, fra sak til sak, fra øyeblikk til øyeblikk.
Spørsmålet blir hva gjør dette med styringen av landet. Kan frie medier og et effektivt demokrati leve side om side? Er vi i ferd med å bli et samfunn som overstyres av øyeblikkene, og som derfor tumler etter teknologien innover i fremtiden?
Henrik Thune (f. 1969) er forsker, forfatter og tidligere diplomat med doktorgrad i statsvitenskap. Han har jobbet mange år som seniorforsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt og er nå Assisterende Direktør ved stiftelsen NOREF.
Hans siste bøker er Hva Norge kan være i verden (2013) og Dialogue and Conflicts (2015). På fritiden er Thune blant annet hobbypolitiker og sitter i kommunestyret på Nesodden.