I Per Schultz Jørgensens Oppdragelse til livsmestring og bærekraft møter vi åtte danske familier som tar utfordringen med å legge om sin livsstil på alvor. Utfordringen innebærer ikke minst å oppdra familiens barn til å godta og gå inn for familiens felles mål: En livsstil som bidrar til å styrke familiens, men først og fremst samfunnets bærekraft, og det på en måte som gir alle livsmot, med evne og vilje til livsmestring.
Dette er en bok om
klimakrise og bærekraft
hvordan barns nærmeste voksne kan framstå som forbilder
hvordan foreldre kan praktisere en bærekraftig oppdragelse i hverdagen
hvordan vi kan bidra til å stake ut en ny, grønn kurs
Våren 2020 fikk covid-19-viruset de fleste av oss til å innse at veien kan være kort fra en mer eller mindre overflatisk frykt til en fryktinngydende realitet. Den klimaendringen vi er inne i, med alt som følger med den, utgjør likevel en langt større fare for menneskeheten, både på kort og lang sikt.
Foreldre må gjennom egen livsstil demonstrere at de står for ansvarlighet og ærlighet. De må formidle budskap slik at det inkluderer barna på en klok måte – barna må innlemmes i familiefortellingen. Per Schultz Jørgensen underslår heller ikke at vår egen praksis må inkludere påvirkning av de politiske styresmaktene på alle nivåer.
Oppdragelse til livsmestring og bærekraft er skrevet for ansatte og fagfolk i barnehage og skole – og for alle foreldre.
Birgitte Fjørtoft har skrevet forordet i den norske utgaven.