Bestemor i Napoli lærte halvt norske Mariangela di Fiore å lage mat. Kok og spis deg gjennom fristende oppskrifter fordelt på spennende temaer: sjømat, fattigmannskjøkken, smak av sommer, en dag på stranden, gatemat, antipasti og supper – alle i herlig kombinasjon med matminner og fargerike historier fra Mariangelas mange sommerferier i Napoli!
masse inspirasjon og gode retter for italienskvennlige, norske kjøkken
Karoline Flåm, VG
Anmeldelser
Min italienske bestemors kjøkken
«Dette er en nostalgisk og nesten rørende kokebok. Di Fiore byr rikt på sin personlige historie og sine barndoms minner fra et fargerikt Napoli. Som leser kan du nesten kjenne sjø- og råvarelukten springe ut av oppskriftene. Her finner du både kjente klassikere, men også en rekke spennende retter som trolig er ukjente for de fleste av oss. Hva med krabbepasta, skjærsildsegg eller «horepasta»? Innholdsfortegnelsen kunne vært langt mer brukervennlig (supper, desserter, salater osv. i stedet for «en dag på stranden», «nonnens avskjedsmeny» og lignende). Men her er masse inspirasjon og gode retter for italienskvennlige, norske kjøkken.» Karoline Flåm, VG