Media og krisehåndtering handler om forholdet mellom de profesjonelle krisehåndtererne og journalistene, om samarbeidet og konfliktene mellom media og de som prøver å håndtere en krise. Vi ser krisene fra ulike ståsteder og diskuterer de svært ulike rammebetingelsene krisehåndterere og journalister arbeider under. Hvordan kan media oppføre seg slik at de ikke ødelegger for dem som skal rydde opp - uten å svikte informasjonsoppdraget? Hvordan skal krisehåndtererne takle konfliktene med media? Finnes det måter å samarbeide på som er til gavn for begge parter, og når kolliderer forventninger og mål?
Forfatterne av boka underviser og forsker i samfunnssikkerhet og journalistikk, og boka er et ekte tverrfaglig prosjekt som har modnet seg gjennom flere år med felles undervisning og prosjektarbeid.
Media og krisehåndtering egner seg godt for journalister og journaliststudenter, studenter og praktikere i risiko og sikkerhetsfag, samt alle de som i sin daglige gjerning kan komme opp i en situasjon der de skal håndtere eller informere om en krise.