Lutefisk (Heftet)
Kulturhistorisk kokebok
Forfatter:
Forfatter: | Jahn Otto Johansen |
Innbinding: | Heftet |
Utgivelsesår: | 2006 |
Antall sider: | 120 |
Forlag: | Damm |
Språk: | Bokmål |
Originaltittel: | Lutefisk |
ISBN/EAN: | 9788204128751 |
Forfatter: | Jahn Otto Johansen |
Innbinding: | Heftet |
Utgivelsesår: | 2006 |
Antall sider: | 120 |
Forlag: | Damm |
Språk: | Bokmål |
Originaltittel: | Lutefisk |
ISBN/EAN: | 9788204128751 |
Denne kulturhistoriske kokboken er for både unge og gamle lutefiskelskere
som vil vite mest mulig om dette fenomen som kaller oss til festlig lag på restauranter og i hjemmene noen hektiske høstmåneder hvert år.
Vi følger i boken råvaren, fra torsken blir fanget ute på havet, via tørking på hjell i det gunstige nordnorske klima, til den ender i små og store lutebaljer over hele landet. For så å gjenoppstå som herlige måltider både med og uten alskens tilbehør.
Her er ikke spart på oppskriftene; gode råd og ideer har forfatteren fått fra mange venner blant restaurantfolk, kokker og privatpersoner over det ganske
land.
Forfatteren sier det selv slik:
«Jeg har påny fått erfare at matfolk er generøse mennesker, som gjerne deler
sin viten og sine erfaringer med andre. Aller mest generøse er lutefiskelskere.
Det må være noe i lutefisken som fremelsker det gode i oss.»
Dette er en ny utgave av boken med samme tittel som utkom for noen år siden.
Vinner av Gourmand World Cookbook Awards 2007 - "Beste fiske- og sjømatkokebok i verden"!