Smarttelefoner, klima, innvandring, internett, lykke, overflod, globalisering - dette er bare noen av temaene sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen har debattert i norsk offentlighet de siste 30 årene.
I 2016 ble den da 54-årige professoren diagnostisert med en alvorlig kreftsykdom. Til tross for lange perioder med krevende behandling, er han mer aktiv enn på lenge. Hylland Eriksen er Norges mest omtalte akademiker, og han refereres daglig i norske medier.
I Gå inn i din tid samtaler han med sin tidligere student, idéhistoriker Dag Herbjørnsrud. Det siste året har de drøftet vår tids brennbare spørsmål på fem ulike steder som har betydd mye for Hylland Eriksen, før blikket vendes mot 2020-tallet.
Her får vi avslørende detaljer fra innsiden av den anarkistiske «Gateavisa»-redaksjonen. Og nye perspektiver på 22. juli, Facebook, olje, mangfold, rasisme og Oddvar Brå. Før samtalene vender seg mot Kina, klima og kunstig intelligens (AI).
Samtalene utvikler seg i takt med vår omskiftelige samtid og synliggjør en rød tråd i Hylland Eriksens mangfoldige liv og virke.
«Den jobben Herbjørnsrud gjør, er faktisk meget respektabel. Hans største bragd er å få Eriksen til å sitte stille og tenke ferdig. [...] takk for møtet med lynraske glimt av noe som ligner nye sannheter - om verden som system og om lovene for menneskenes liv og samliv. Det er blitt en bok eller et billedalbum om det postmoderne Norges fremmedhet - like mye en advarsel om hva som skjer om man går inn i sin tid uten feste i samlende sannheter, som en anbefaling om å gjøre akkurat det.» - Trond Berg Eriksen, Morgenbladet
«Samtaleboka med Thomas Hylland Eriksen gir smakebiter fra en mildt sagt mangfoldig karriere. [...] Her er mye klokskap å hente gjennom tankesprang - og assosiative tankesprang - som knapt kjenner noen tematiske grenser.» - Tore Linné Eriksen, Klassekampen