Fiskeværene er en unik del av Norges bosettingshistorie. Vinterfisket etter skrei la grunnlag for en fiskeværskultur som er spesielt velutviklet og mangfoldig i området fra Lofoten til Senja. Havner, kaier, mottak, produksjonsbedrifter, boliger og fellesbygninger kan i disse værene leses som redskap for næringa, som en fangstkulturs tilpassing og som fiskerinæringas avtrykk på land.
Boka følger fiskeværet Myre - i dag den største norske fiskerihavna for skrei og hvitfisk. Stedet speiler nesten uhyggelig tydelig endringer langs den nordnorske kysten de siste hundre åra. Myre er byggetradisjon, iverksatt fiskeripolitikk, distriktspolitikk satt i scene og bygd ideologi.
Har fiskeværskulturen og steder som Myre ei framtid? Vil stedet overleve som samfunn og autentisk kulturuttrykk eller gradvis bli omdannet og forfalle til et forlatt ruinlandskap - som så mange andre fiskevær i Nord-Norge?
200 illustrasjoner, historiske og egne fotografier som forfatterne har tatt gjennom 40 år, danner ei egen fortelling i teksten.