Sjampinjongsuppe, plagsom fotsopp og rød fluesopp, det er ofte stikkord for hva mange forbinder med sopp til daglig. Mange aner ikke at de er omgitt av sopp fra vugge til grav, fra morgen til kveld. I en vanlig hverdag vil de støte på sopp eller sopp-produkter opp til flere ganger. Noen er iøynefallende og behagelige som brød, ost, øl, vin og virksomme medisiner, andre er mer usynlige eller plagsomme som mugg, meldugg på solbærbuskene, ringorm eller utslett på tunga. Overalt i vår hverdag svever det soppsporer omkring, og gitt de riktige betingelser, så er de i virksomhet, enten til godt eller vondt.
Denne boken beskriver hvordan soppene har erobret verden og inngår i absolutt alle livsmiljøer, fra skog og fjell til menneskets egen komplekse kropp. Den beskriver også soppenes enestående tilpasningsevne til alle livets ytringsformer. I mange tilfeller har de utviklet meget fascinerende og velbalanserte samarbeidsformer med andre organismer.