Viten skapt
Kvalitativ analyse og teoretisering ved stegvis-deduktiv induksjon
Forskningsmetoder / Aksel Tjora
Forfatter: | Ingvill Stuvøy , Gunhild Tøndel og Aksel Tjora |
Innbinding: | Heftet |
Utgivelsesår: | 2021 |
Antall sider: | 300 |
Forlag: | Cappelen Damm Akademisk |
Språk: | Bokmål |
Originaltittel: | En smak av forskning |
ISBN/EAN: | 9788202709426 |
Fag: | Metode og studieteknikk |
Nivå: | Akademisk |
Hva skal til for å skrive en god bacheloroppgave? Bacheloroppgaven er for mange studenter den første øvelsen i å formulere, utforme, gjennomføre og dokumentere et helt eget forskningsprosjekt, og det er ofte forbundet med mange forventninger og mye usikkerhet. Hensikten med denne boka er å gi en støtte i arbeidet med bacheloroppgaven, fra start til slutt.
En smak av forskning samler bidrag fra en rekke vitenskapelig ansatte som jobber med veiledning av studenter innenfor samfunnsvitenskapelige emner ved høyere utdanningsinstitusjoner i Norge, og innledes med bidrag fra studenter som nylig er ferdige med sine oppgaver. Boka tar også for seg tema som design, problemstilling, litteraturbruk, akademisk skriving, veileders rolle, etikk, oppgavens innledning, litteraturbruk og referanser, bruk av teori og data, og ulike metodiske tilnærminger, og sist, men ikke minst, hvilke kriterier som brukes for å vurdere slike oppgaver.
Gjennom hele boka vektlegger forfatterne hva som er gode valg innenfor ulike prosjektdesign. Boka kan derfor leses som en utvidet veileder, med den gjennomførbare, kreative og solide bacheloroppgaven som mål.
En smak av forskning henvender seg til studenter som skal skrive bacheloroppgave, særlig innenfor samfunnsvitenskapelige fag, og vil også være av interesse for veiledere av bachelor- og masteroppgaver.
Kvalitativ analyse og teoretisering ved stegvis-deduktiv induksjon
Forskningsmetoder / Aksel Tjora