Elektrisitet bygger på fysiske lover, og prinsippene som er utviklet over mange generasjoner har sitt utgangspunkt i naturlige prosesser. Den teknologiske utviklingen de siste tiårene har gjort at samfunnet som omgir oss alle er blitt totalt avhengig av elektrisitet, og vi tar det for gitt at alle elektriske og elektroniske systemer skal fungere til enhver tid når vi måtte ønske å bruke det. Særlig innenfor området kommunikasjon er vi som lever i industrialiserte samfunn prisgitt kompliserte og sammensatte systemer som er så enkle å bruke at vi kan forledes til å tro at de er like naturlige som vind og regn, sollys og mørke, sommer og vinter.
I dette bildet skulle man tro at elektroteknikk er et gammeldags og unødvendig fagområde. Det er det ikke. Grunnleggende kunnskaper om elektrotekniske prinsipper og fysiske lover som gjelder i elektriske systemer er absolutt nødvendig for å kunne bidra aktivt i å videreutvikle og holde i drift systemer som er livsnødvendige i samfunnet vårt.
Denne boka bygger på kunnskaper fra en lang og allsidig praksis i faget og fra mange års undervisningserfaring i fagskolen, både i tradisjonell klasseundervisning, prosjektrettet undervisning og nettundervisning. Temaene behandler store deler av emnet Elektriske systemer i Nasjonal standard fagspesifikk plan for Teknisk Fagskole, lfagretning for Elektro.
Boka har også nettressurser på http://ragnarson.no som egner seg for nettlæring. Her vil det bli utviklet kompletterende lærestoff som blir gjort tilgjengelig over Internett.