Den mislykkede spionen av Nikolai Brandal, Eirik Brazier og Ola Teige (Ebok)
Ebok

Den mislykkede spionen (Ebok)

fortellingen om kunstneren, journalisten og landssvikeren Alfred Hagn

Forfatter:

, og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: , og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.59 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Humanist forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282820462
Omtale Den mislykkede spionen
Fortellingen om kunstneren, journalisten og landssvikeren Alfred HagnAlfred Hagn var malerkunstner, forfatter og journalist. Han var også spion og landssviker og ble dømt til døden i England. Fra en oppvekst i Odda og Chicago og fram til alderdommen i en blokkleilighet på Tøyen i Oslo, følger vi ham gjennom en avantgardetilværelse i Paris, forstadsliv i Bærum og to verdenskriger. Hagn var tiltrukket av revolusjonære ideer og ekstreme bevegelser. Under 2. verdenskrig samarbeidet han med SS-organisasjonen Ahnenerbe og medvirket til Heinrich Himmlers forsøk på å finne "vitenskapelige" bevis for den germanske rases overlegenhet. Dette er også en fortelling om Norge sett fra utlandet, om fremveksten av det moderne samfunnet og de motsetningene som preget utviklingen. Boka er en fantastisk roadtrip gjennom 1900-tallet med Alfred Hagn i passasjersetet. Nikolai Brandal (f. 1973) er Cand.Philol i historie, og nå PhD-stipendiat ved Institutt for arkeologi, konservering og historie ved Universitetet i Oslo og har publisert flere bøker og artikler. Eirik Brazier (f. 1975) er Cand. Philol i historie og nå PhD-stipendiat ved European University Institute i Firenze, og har publisert flere bøker og artikler. Ola Teige (f. 1975) er Dr.Philol i historie, nå frilanshistoriker tilknyttet Institutt for arkeologi, konservering og historie ved Universitetet i Oslo, og har publisert en rekke artikler i vitenskapelige og populærvitenskapelige tidsskrift.

Til toppen

Flere bøker av Nikolai Brandal, Eirik Brazier og Ola Teige: